úterý 9. dubna 2013

Kiš, kiš!! Úplně jiný.

Vynikající, šťavnatý, zdravý. A navíc úplně bezpracný!

Bohužel quinoa nebyla zrovna k mání, tak jsem smíchala všechna ostatní zrníčka, co jsem našla - bulgur, rýži, kernotto. Bylo toho asi třičtvrtě hrnku. Nasypala do vymazaného pekáče. Nahoru naházela nakrájený pórek a mladou cibulku, žampióny, nějakou tu uzeninu - ode všeho přibližně po hrnku (příště přidám i ten čerstvý špenát, už roste.) Potom jsem dílo polila půllitrem 12% smetany (OK - může to být půl napůl s vodou), s rozmixovanými 4 vejci, lžičkou soli a trochou pepře (čerstvě mletý je nejlepší). Pak jsem to všechno asi na hodinu opustila. Teplotu pečení nevím, čin byl spáchán v remosce. Nakonec pokladla plátky sýra a nechala ještě krátce zapéct. Vonělo to velmi libě a chutnalo ještě líp.



Žádné komentáře:

Okomentovat