středa 6. dubna 2011

Multipastelka

Dají se koupit voskovky, co vypadají jako kamínky a prý se mrňatům mnohem líp drží a ták. Ale na to jsem moc velký škrtič, kór když už se nám tady povaluje taková spousta různých polámaných a okousaných a částečně odmalovaných kousků voskovek. Takže šup s nima do horké lázně a re-cyklíme!

Je to tak jednoduché, že snad ani nemá cenu psát návod.. ;o)
No tak teda jo:
Vezmeme čtvereček alobalu o rozměrech asi 15x15 cm (pokud máme jen tenký, radši ty čtverečky dva, pěkně na sebe). Doprostřed nasypeme malé kousky voskovek, co najdem (pochopitelně zbavené papírových obalů).
Utvoříme raneček  - cípy k sobě a pořádně zatočit. Celou věcičku přihodíme na pár minut do trouby nebo ponoříme do kastrolku s horkou vodou.
Vytáhneme a necháme řádně vychladnout. Rozbalíme. Žádné prudké pohyby, aby se raneček neprotrhl a neměli jsme multinadělení všude po kuchyni. Vznikne barevný voskový kamínek, možná bude mít trochu ostré hrany, ale děcka už si s tím za chvilku poradí a obrousí výtvarnou aktivitou!



 A pak ještě Kyri vymyslela dát kousky voskovek do hliníkového kelímku, co zbyde po čajové svíčce a položit na hladinu horké vody. Jeví se mi to jako geniální, ale zatím chybí materiál na odzkoušení, protože jsme posledně všechen zlikvidovali a teď jedeme v progresech.. ;o)

A zkouška:

Omluvte, prosím, zhoršnou kvalitu lokace palmy. (Však víte, jak to mají piráti s jamajským rumem, občas vidí věci jinak, než jsou ve skutečnosti,  a to se do díla muselo promítnout.)

Žádné komentáře:

Okomentovat