sobota 16. dubna 2011

"Dánský projekt"

Vymyslela to Verdunka. Takový nějaký divný chleba, z jogurtového kvásku. No a když je něco divné, tak to přece musíme vyzkoušet. Hrrr na věc a pokud možno hned. No a hned to samozřejmě nevyšlo. Nejdřív to bylo moc hustý, potom moc řídký, za dva dny moc plesnivý.. tak se muselo začít znova. A to už jsme věděli jak asi na to a poupravili jsme recepis původní tak, aby to fungovalo - tákže:
Vezmou se asi dvě deci vody, dvě velké lžíce žitné celozrnné a jedna vrchovatá živého jogurtu a udělá se z toho blátíčko. A na druhý den se do toho přidá ještě jednou to samé a pak ještě třetí den do třetice.  Čtvrtý den ráno se v rybníčku Kvásníčku začnou dít podivuhodné věci..


 Jsme z toho celí pryč!


Nezbývá, než pustit se do mletí ovesné mouky, protože za á - žitovky už je na dně, za bé - stejně bychom se samožitného báli.. (takže jsme nakonec do kvasu přidali ještě asi čtvrtkilo žitné, čtvrtkilo ovesné a asi dvě hrsti ovesných vloček - a samozřejmě sůůůl!!!)
 

7 hours later - Karas, žhavíme!



A je to tu. Hřeje to, voní to, co je to?
 


Chléb náš tamější, Hamlete. (Tít, či netít? Verdunka řikala, že až ráno, ale kdo to má vydržet?)
 

A nastalo jitro. A byl fááákt jedinečný..
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat