čtvrtek 20. ledna 2011

Interiérové hřiště: Domácí průlezka

Než jsem se dostala k nafocení (po půlroce provozu), užila si už, chudinka, svoje. Důvodem vzniku bylo to, že v zimě a v dešti se na hřiště jít nedá, ale batole (o větším spraťouchovi nemluvě) se zoufale potřebuje proplétat, zakliňovat a prověšovat.. no, a jak na to a skoro zadarmo?


Úplně jednoduše. Potřebujeme rouru od koberce - k mání a vyškemrání překvapivé v obchodě s koberci, nebo ideálně v nějakém hobbymarketu, protože tam se dá pořídit i druhý nezbytný prvek - pružné lanko (stačí půl až centimetrové, délka asi šest metrů (záleží na jeho pružnosti, nelze to říct přesně).
A pak to chce silného muže, který nařeže rouru na dvanáct kousků (naše mají délku 60cm). Není to zas až taková legrace, jak to vypadá, ruční pilkou to sice taky jde, ale mechanizace potěší. Pilku k přeřezání alespoň napůl je nutné vzít sebou i do obchodu, pokud vaše rodina nevlastní náklaďák - ony mají potvory minimálně čtyři metry..
No a potom se to sváže dohomady, nejdřív čtyři a čtyři roury, potom se napojí poslední čtyři, pro zvýšenou pevnost je nutné každou trubkou vést lanko aspoň dvakrát. Konstrukce je dost pevná, aby unesla i dvacetikilče, ale zůstává i docela pružná na to, aby se dala splácnout a tak zmenšit její objem.
No - a může se začít řádit!




No a je úplně jasné, že díťátka nakonec vymyslela celé věci mnohá další využití - bunkr:




No a roury se dají dají využít i jako kingsajz kuličkodráha:


Nejdřív montáž



Pak seřízení


A už to sviští!!!!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat