středa 5. ledna 2011

Řekněte SÝR! Anebo ho radši rovnou udělejte..

Protože je to úplně jednoduché:


A jak na to? Nejdřív si připravte všecko todlencto (a hubený můžou i pár lžic oleje):


Všechno to smícháme a nezpomeneme na sůl! Cibulku, pažitku nebo jiné bylinky přidáme jen tehdy, pokud výsledek zvládneme spotřebovat dost rychle, aby nezačaly hnít a vůbec, aby neztrácely vitamíny - koneckonců, můžeme si nakonec sýr posypat až na chlebu namazaný. Kdo chce dietit, měl by se držet spíš jogurtu, kdo naopak potřebuje vykrmit, může si dopřát sýr z kysané smetany a ještě mu dodat sílu olejem - slunečnicovým, olivovým.. prostě míchat, kombinovat, eperimentům zdar!




S čerstvě namletým pepřem má sýr vážně šmrnc!


No a nakonec se směs nalije do kávového filtru, nebo prostě na plátýnko v cedníku a postaví na hrneček vykapat. Pokud se nechá vytéct jen část tekutiny, vznikne hmota velmi podobná pomazánkovému máslu.
Pokud si počkáte až do rána, vyklopíte tuhou bábovičku, která konzistencí i chutí připomíná lučinu. Namažte na čerstvě upečený, křupavý chleba a.................. :o)))
A ještě něco - to co vykape do hrnečku, není žádný jed, i když je to nazelenalé a voní.. no zvláštně. Je to hyperzdravá syrovátka a komu není po chuti vypít ji začerstva, může využít jinak - do těsta na chleba nebo buchtu, do zeleninové polévky, do palačinek..

Žádné komentáře:

Okomentovat