středa 16. května 2012

Hmota, když je slota

Nápad jsem našla někde na netu a uchvátil mě za á svou jednoduchostí, za bé tím, že obě dvě ingredience byly po ruce a jedna z nich už dokonce pár let překážela.

To se vezmou čtyči díly hladké mouky (lidskou řečí prostě čtyři hrnky), nasypou se do pekáče a přilije se 1 díl (deci) oleje. Podle originální receptury to má být olejíček dětský (jeden prošlý se nám tu zrovna potuloval) - jistě by fungoval i rostlinný z kredence, ale předpokládám, že ten by po čase už nevoněl tak libě. Smíchá se to, předhodí se to dětem. FUNKoeficient tohoto maglajzu je  e x t r é m n ě  vysoký. Z investované dvacetikoruny a minuty času na přípravu jsou hodiny a hodiny zábavy. Přihoďte formičky, kuličky, špachtličky, vidličky a lžičky a pokud máte koberce, pokryjte přilehlé okolí. Zamíchejte dovnitř hrášky nebo drobné na hledání. Přihoďte nitě na přeřezávání sloupů. Otiskujte do toho razítka nebo různé předměty. Přimíchávejte do toho práškové barvivo. Dělejte si s tím, co chcete..
Důkazem fungování je mimochodem fakt, že pokud TO zůstane ležet poblíž, začnou se v tom hrabat i dospělé návštěvy a nejsou schopny přestat.





A mimochodem - není to jen tak nějaká drobenka, jak by si někdo mohl myslet - tam, kde jsem to okoukala, psali, že prý SENSORY PLAY a rozvíjí to kdeco a odvádí stres a kdovíco ještě! ;o)

Žádné komentáře:

Okomentovat