pátek 31. října 2014

Zombíci..

.. jsou momentálně v kurzu. Nevím přesně, odkud se vzali, ale je jich plná galaxie, takže nutně dorazili i do našeho obýváku.


Jiné masky na helouvínské řádění ani nepřipadaly v úvahu. 

Naštěstí jsou vyrobitelné bez jehel a nití a nudného šití v řádu minut.
Zapotřebí jsou jen tři věci:

černé triko
černé spoďáry, štrample nebo aspoň tepláky
bílá elektrikářská páska 

(Ta je k dostání v hobbymarketech, ale i v Kauflandu nebo Tesku. Stojí kolem desetikoruny a někdy bývá ke koupi jen v sadě s jinými barvami - černou, žlutou, modrou, zelenou, červenou.. dokonce i jsou i proužkované. Tuto investici určitě doporučuji - využití pro ně v domácnosti určitě najdete nejen při různé tvorbě. Drží totiž jako luteránská víra, ale na druhou stranu jde poměrně bez problémů zase sloupnout.)

Ale zpátky k maskám - jiná lepítka ani nezkoušejte. Různé rozstříhané bílé nálepky a samolepky vydržely na textilii jen chvilku.) Jakkoli simulovat odpadávající kusy masa jsem rozhodně odmítla, takže další hrůzostrašnosti jsme museli docílit pouhým líčením. Základem je pořádné pomazání kokosákem - včetně vlasů. Druhým krokem je zapudrování dětským zásypem. Kromě toho, že dodá obličeji mrtvolnou barvu, pěkně natuží vlasy a propůjčí jim vzhled rozškubaných zaprášených pavučin. Na zapadlé oči směs kokosáku s rostlinným uhlím (třeba Carbofit - k dostání v lékárně) a na krvavou zombí tlamičku řepná šťáva nebo červené potravinářské barvivo.


Žádné komentáře:

Okomentovat