čtvrtek 1. března 2012

Nečučím, kečupím..

..chemické pokusy dělám. Někdy jsou to hotové výbušné směsi:

 
1 rajský protlak - 115 gramů (dají se najít i takové, které nedeklarují nic jiného, než vodu, rajčata a cukr), jeden z těch špendlíkových, rynglových, mirabelkových nebo meruňkových džemů, vařených v rámci letní pipkaeuforie bez želírovacího cukru, tudíž neztuhlých, céčko megacéčko - 4-6 šufánků, sůl - čtvrt až půl zarovnané lžičky, případně ještě nějaké ostřidlo (chilli apod.) pro drsňáky
 
Rozmixovala jsem protlak s džemem v poměru asi 2:1, přisolila, přikyselila. Výsledek měl nádhernou barvu i konzistenci, chuťově prý byl docela blízko ke kečupu z Alnatury . Každopádně se špagetami a sýrem zmizela dvojitá dávka velice rychle.
Pořizovací náklady srovnatelné s levnou komercí, která podle nedávného testu obsahuje pouze stopové množství rajčat.

Žádné komentáře:

Okomentovat