úterý 23. září 2014

Zelníky..


..tedy lépe řečeno recept na ně jsme našli v bedýnce spolu s prvním letošním zelím.

Tak já ho prostě jen opíšu, jo? 
Póóózor!
 

Nejdřív nádivku: 
Jednu cibulku zpěníme na lžíci másla a přidáme čtvrt kila nakrájeného zelí. Ochutíme solí, cukrem, trochu kmínu a pepře a citrónovou šťávou nebo hrstí zelí kysaného. Pokud chceme, přihodíme uzeninu.

Pak těsto:
Z půl hrnku vody, půlky droždí, trochy soli a cukru, třetiny mása nebo sádla, jednoho vajíčka a 40dkg hladké mouky vypracujme těsto, po vykynutí rozválíme, nařežeme, naplníme a upečeme do zlatova. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.


No není to ideální večeře - třeba na odehnání chmur z prvního podzimního dne? :o)


Žádné komentáře:

Okomentovat