úterý 4. března 2014

Masopustní popečci

Letos pokusně, místo klasických koblížků. Zato s médžikem!

Pokus spočívá v těstíčku, které je poněkud řidší než u klasiky. Zato se dá lehce nabrat lžící - žádné koulení se nekoná. A teď ta magie, kterou jsme dosud znali jen z literatury. Na smažení jsme nachystali jen malý plecháček - zato naplněný tukem až do poloviny. Tak, aby měl koblížek k dispozici pěkný bazének. Pokud má totiž dost místa na plavbu, nemusíme už na něj ani sáhnout - jakmile nazná, že už má dost, sám se otočí na druhou stranu! Takže o zábavu je postaráno, obecenstvo se nemůže nabažit toho posvátného okamžiku, číhá, aby mu nic neuniklo, a každé otoční zdraví velkým jásotem.



A to ještě není všechno - po vychladnutí nastává další část programu - plnění. 
Jako ve velkovýrobně, jen tu injekci nemáme koňskou, ale docela obyčejnou, pětimililitrovou. 
A po naočkování loňskou jahodovo-meruňkovou konečně čas na konzumaci!



Jo - a ještě recepis:
2 dl vody
velká lžíce kysané smetany nebo trocha podmáslí
2 žloutky nebo 1 vejce
2 -3 plné lžíce cukru
špetka soli 
lžíce rumu
1/2 kg  mouky

sádlo nebo kokosový olej na smažení, řidší marmeláda, cukr na pocukrování

Žádné komentáře:

Okomentovat