pátek 4. října 2013

Houstičky husté

Teda vlastně úplně nadýchané a dnes obzvláště dobře vypečené..

                                                                 
1 lžička soli 
1 lžička cukru  
2 lžíce sádla
hrnek teplé vody (a půl lžičky vit. C)
 nebo hrnek podmáslí (kyšky, kefíru..)
kostka nebo kostka a půl droždí 
(podle toho, jak je doma teplo a jak vám to kyne)
3 hrnky hladké mouky 

Vypracovat těsto a nechat ho chvíli odpočívat v teple. 
Když zvětší objem na dojnásobek,
umotat uzlíky, potřít vajíčkem a posemínkovat. 
Opět nechat kynout v teple do zdvojnásobení objemu. 
Péct v hodně horké troubě - jen tak dlouho, než začne povrch zlátnout, aby se příliš nevysušily. 
Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat