neděle 13. února 2011

Kobercový piknik - čokoládové fondue

Když už to takhle v půlce února člověk nemůže vydržet, venku furt zima a tma a nuda a doma to taky není nic moc, spolehlivě nás naladí čokoládové fondue. Za á do sebe dostaneme spoustu vitamínů ve velmi přijatelné podobě a zá bé, je to aspoň trochu změna, udělat si piknik na zemi uprostřed obýváku.
Chce to ale nějakou hodně starou deku nebo prostěradlo, protože ukápnutí se nejspíš nevyhneme..
Recepis je jednoduchý - ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s trochou cukru a dvěma lžicemi másla. Do velké mísy nakrájíme co nejvíc druhů ovoce - určitě nesmějí chybět banány, jablka a mandarinky, ale moc dobré jsou taky pomeranče, kivi, hrušky, ananas, jahody, borůvky, ostružiny ( i mražené). Dospělci můžou pokapat ovoce rumem, děti džusem, můžou se přisypat rozinky nebo sušené brousinky, trocha kokosu - no, kombinací je asi milion, co má kdo rád a zrovna v lednici. No a pak už se jen nabodává na speciální špízy nebo na špejli a namáčí v čokoládě a zkouší různé ovocné kombinace.


A když si k tomu zapálíte pár lampiónů a pustíte nějakou "letní" hudbu.. (Mamma Mia soundtrack?!?) .. aspoň na půlhodinu si uděláte léto!!

Žádné komentáře:

Okomentovat