Na makovou tradici jsme si vzpomněli po návratu z novoročního výšlapu, když jsme vymrzlí a vyfoukaní stavěli na kafe. Upéct opravdický makovec - na to už nebyl ani čas, ani energie, takže jsem se pustila do experimentů - co tak nahradit kakao mákem a jinak se (skoro) držet původní receptury
a postupu? Tak jo - jen pár úprav, aby to mělo trochu říz - samotný mák je přece jen trochu fádní:
8 zarovnaných lžic mouky
12 zarovnaných lžic cukru
6 zarovnaných lžic máku
1 vanilkový pudink
čtvrt lžičky sody
Vše dobře promíchat a přidat
1 vejce
9 lžic vody
9 lžic oleje
Bylo to nadýchané a šťavnaté a moc dobré - to jsme věděli hned.
Jestli to bude mít taky účinek na stav financí, to se naštěstí dozvíme až za rok.
Žádné komentáře:
Okomentovat