úterý 17. července 2012

Cukslanečci

Cuketa je taková zelenina o ničem. Téměř nez chuti a bez zápachu. Smažená nic moc, hodí se tak leda jako "plnidlo" do ledasčeho od karbanátků až po lité koláče.

Tak tento názor jsem měla až donedávna. Než jsem objevila tenhle recept. A teď je mi litrová sklenice málo.  Nalezeno na veganské kuchařce mezi spoustou dalších skvělých receptů.




Lehce upravená verze:  

1 velká nebo více menších cuket, žlutá je trochu lepší než zelená
1 velká cibule (nebo klidně víc)
lžička soli, lžička cukru, půl lžičky sypaného vitamínu C, 2 lžíce oleje, pepř a případně další koření (nové koření, bobkový list..)
Nakrájet na tenké plátky, promíchat, nacpat do sklenice. 
Konzumovat se dá za pár minut, ale až na druhý den to získá potřebné grády a za týden je to úplně pravé cuketové.

Žádné komentáře:

Okomentovat