Těsto je velice jednoduché:
2 díly hladké mouky, obyčejné nebo špaldy
1 díl másla (na obvyklou formu o průměru 24cm stačilo přibližně čtvrt kila a půlka kostky)
lžička soli a tolik vody, aby se s těstem dobře pracovalo - stačí pár lžic
A náplň - ta je ještě jednodušší:
balíček špenátu
jedna zakysanka (250ml)
může být vejce
sůl
Vše smíchat a přičesnekovat podle rodinné chuti.
Pak vylít do připraveného těstového pelíšku a péct, dokud náplň nezpevní. Na 180 stupňů to trvá asi hodinu. Uprostřed bude vypadat ještě docela tekutě, ale po dalších patnácti minutách quiche vychladne a ztuhne tak, že půjde pěkně krájet.
A dobrá rada nakonec - upéct radši kiše dva. Po studenu totiž chutnají ještě líp než zatepla,
z jednoho kousku ale málokdy na později něco zbyde..
A po večeři - jidášky. Receptů je všude spousta, tak jen pár návrhů na neobvyklé tvary. Kromě tradičních uzlů třeba ptáčci..
.. nebo zajíčci:
Žádné komentáře:
Okomentovat