Ale klidně se přizpůsobím a upeču na tu slávu něco ke kakau.
Recept je notoricky známý a mnohokrát ověřený, pikkperníčkový.
A jak na lebky? Potřebujeme jen tři nástroje (a chvilku času):
- kulatou formičku nebo skleničku na vykrajování
- špejli, jejíž konec se seřízne nožem do čtverečku
- brčko
Vykrojená kolečka na jednom konci zmáčknout dvěma prsty k sobě - vytvaruje se bradička.
Brčkem vyříznout dva otvory jako oči.
Hranatou špejlí vytlačit tři otvory jako nos a pak spoustu dalších jako zubiska.
Jak dobře víme, perníčky hodně nabydou, takže žádné mazlení - otvory musí být opravdu hluboké.
No nejsou to sympaťáci?
A pro jistotu znovu recepis ne Pikkperníčky:
250 g medu
125 g cukru
125 g tuku
250 g celozrnné mouky / špaldy
250 g hladké mouky
2 vejce
2 lžíce vody
3 kávove lžičky sody
trošku kakaa nebo karobu, muškát, skořice, kardamom, hřebíček, badyán, zázvor, nové koření..
250 g medu
125 g cukru
125 g tuku
250 g celozrnné mouky / špaldy
250 g hladké mouky
2 vejce
2 lžíce vody
3 kávove lžičky sody
trošku kakaa nebo karobu, muškát, skořice, kardamom, hřebíček, badyán, zázvor, nové koření..
Žádné komentáře:
Okomentovat