1 lžička soli
1 lžička cukru
2 lžíce sádla
hrnek teplé vody (a půl lžičky vit. C)
nebo hrnek podmáslí (kyšky, kefíru..)
nebo hrnek podmáslí (kyšky, kefíru..)
kostka nebo kostka a půl droždí
(podle toho, jak je doma teplo a jak vám to kyne)
3 hrnky hladké mouky
(podle toho, jak je doma teplo a jak vám to kyne)
3 hrnky hladké mouky
Vypracovat těsto a nechat ho chvíli odpočívat v teple.
Když zvětší objem na dojnásobek,
umotat uzlíky, potřít vajíčkem a posemínkovat.
Opět nechat kynout v teple do zdvojnásobení objemu.
Péct v hodně horké troubě - jen tak dlouho, než začne povrch zlátnout, aby se příliš nevysušily.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat