úterý 19. března 2013

ZPECEVEN: Trhací šneci


Se sladkostmi z domácí pekárny mám trochu problém. Mazance nic moc, kypřené příliš hutné. Když to má být pořádně propečené, udělá se dost hrubý okraj, který se špatně krájí, a čím blíž ku středu, tím je těsto vatovější. Tento recepis všechna negativa eliminuje, protože se nic nekrájí, a zůstávají jen pozitiva - je to rychlé a nemusí se kvůli malému pamlsku žhavit trouba!

Jak na to? Připravte si kynuté těsto dle vašich zvyklostí nebo třeba toto: 

1 hrnek vody
6 lžic oleje nebo 3 plné lžíce másla
půlka droždí
1 vejce (nemusí být, ale těsto je pak žlutější a jemnější - pokud bez vejce, pak přidat ještě dvě lžíce oleje)
3 hrnky hladké mouky
půl hrnku cukru  
a
ještě trochu másla
a
ještě trochu oleje

Po vypracování pícku vypněte, těsto rozválejte na asi 2cm placku,  pomazejte máslem a posypejte skořicí. Kdo má rád sladší, pocukruje nebo pokape medem. V jiné variantě se může místo skořice použít kokos, mák nebo povidla (v tom případě vynechejte máslo). Sviňte jako závin, nakrájejte na asi dvoucentimetrové šnečky, omočte v oleji a naházejte do vymazané nádoby. Po vykynutí pečte asi hodinu.
 A pak už jen trhejte a škubejte. :o)






Žádné komentáře:

Okomentovat