úterý 1. května 2012

Pita, pita, pá

TADY psali, že kupované pita chlebíky jsou hnusné a chutnají jako lepenka a že je mnohem lepší upéct si je doma.

Tak jo:



Vážně na tom nic není, jen se smíchají dva hrnky vody se čtyřmi hrnky mouky (něco z toho třeba špaldy nebo celozrnné). lžící cukru nebo medu a lžičkou soli. Půl kostky droždí. Vše se hodí do pícky nebo na hnětení někomu svalnatému. Když se těsto přestane lepit, naolejovanýma rukama se uplácají bochánky a nechají kynout. Jakmile zdvojnásobí svůj objem, připlácnou se na plech a upečou na prudko. Autorka píše, že NĚKDY neudělají kapsu. To už jsem vybrala já, takže ostatním se určitě kapsa udělá. A když ne, tak se nic neděje, prostě se to přepůlí a nařízne a naplní dobrotami a zalije omáčkou. A pak už je každému úplně jasné, co s tím.
Májová večeře jak vyšitá. 


Žádné komentáře:

Okomentovat