sobota 26. května 2012

ZTROUBYVEN - neklasický pizzing


4 jídla, která mají s pizzou většinou společné jen obkladové suroviny - rajský protlak, zeleninu, houby, olivy, sýry, koření. Samotný základ je jiný.

Kapitola l. - Nadýchané Pizza muffiny
recept vychází 

1 hrnek polohrubé mouky 
půl lžičky prášku do pečiva
1-2 vejce
1 hrnek kefíru
1 hrnek mozzarelly (strouhané)
1 vrchovatá lžíce parmezánu (nebo podobného sýra)
1 hrnek "náplně" (na drobno pokrájená uzenina - paprikáš, slanina, šunka, kápie, žampióny, olivy,...)
koření (paprika nebo jen bylinky? já se držela obvyklé dobromysli a přidala trochu tymiánu), sůl

Vše se smíchá hezky dohromady, naplní se tím muffinové formičky a peče se dvacet až třicet minut - prostě do hotova a do zlatova.






Kapitola ll. - Klasika - ovšem v malém vydání, jako svatební koláčky




Kapitola lll. - Kapsa z listového těsta
(nadívaná černými olivami, mozzarellou, žampióny a cherry rajčátky)
Jen je nutné odolat té nebeské vůni a počkat až vychladnou!





Kapitola lV. - Zase minipizza, ale na falešném základě. Místo těsta je plátek cukety. Skoro úplně dietní a jeden z nejlepších způsobů cuketího zpracování. A po studenu snad ještě lepší, než zatepla!


Nejdřív plátky cukety lehce opečeme na olivovém oleji..


.. a potom osmahneme ostatní ingredience, položíme na cukety, okořeníme, schováme pod mozzarellu a necháme rozpustit. Funguje to pod grilem, ale i ve velkém kastrolu pod pokličkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat