úterý 20. září 2011

Domácí játrovka

Té z konzervy se štítíme, takže na to občas jdeme doma, když nás ta zdravá výživa přestane bavit.

Potřebujeme:
Asi 20dkg kuřecích jater
1 kuřecí řízek nebo balíček kuřecích žaludků (tahle varianta je o chvíli delší na přípravu, zato šťavnatější a chutnější)
lžíce oleje, sůl a koření dle libosti (kmín, pepř, paprika, bylinky), trocha hořčice nebo pár kapek octa na okyselení
instantní rýžová nemléčná kaše (nestlé)

Maso nakráíme a uvaříme asi v půllitru vody (po odvaření by měly zůstat asi dva dl). Rozmixueme. Zahustíme kaší (přisypáváme opatrně - kaše pomalu houstne, tak aby se z paštiky nestala betonová směs). Dochutíme solí a kořením. Necháme odležet do dalšího dne.


Žádné komentáře:

Okomentovat