neděle 12. května 2013

Jahodový cheesecake..


.. nebo prostě tvarohový koláč.

Ať se to jmenuje, jak chce, je to čtyřpatrový dům na nebesích..



Suterén: 
20dkg polohrubé mouky
10dkg cukru
půl lžičky sody
3 lžíce kakaa
vše promíchat a přidat 
5 lžic oleje
3dl kefíru
znovu rychle promíchat, vlít do vymazaného pekáče a rychle strčit do vyhřáté trouby.
Než se upeče, připravit..

..Přízemí:
50dkg tvarohu
1 kysanou smetanu
3 vrchovaté lžíce cukru
jedno vejce 
a zarovnanou lžíci škrobu (vanilkového pudingu)
promíchat a nalít na upečený suterén, nahoru navrstvit..

.. 1. patro:
jahody nebo třešně nebo višně nebo maliny nebo meruňky nebo co chcete a úplně nakonec se položí ..

.. Střecha:
hrnek hladké mouky
a půl hrnku cukru moučky
a tolik oleje, aby se to správně drobilo. 

Vrátit zpět do trouby a na mírné teplotě péct do chvíle, než tvarohová vrstva ztuhne. 

Pokusit se nechat alespoň pár hodin odležet a trochu vychladnout. Mezitím chodit očichávat - už jen samotná vůně stojí za to!
 


Žádné komentáře:

Okomentovat