Neboli schwarzwaldský, trochu netradičně dělaný.
Korpus je vyroben na motivy známého devil's food cake:
Ušlehá se 125g
másla (Hera) + 200g cukru + 2 vejce + 1,5 dl vody a vmíchá se 175g
polohrubé mouky s 50g kakaa, 1 lžičkou sody a čtvrt lžičkou prášku do pečiva.
Upeče se v dortové formě, ve středně teplé troubě.
Na krém se smíchají tři díly tvarohu s dvěma díly kysané smetany a třtinovým cukrem podle chuti. Krému by mělo být hooodně - aspoň z kila a půl tvarohu. Do části se přidají rozmixované višně, naplní se jím dort a nechá se přes noc odpočinout v lednici. Zbytkem se na druhý den dortisko ozdobí a ještě na pár hodin uloží do chladu.
A pak se můžeme konečně pustit do hodování!
Za skvělý tip děkuji Jarmile Novákové, však víte které. :o)))
Ňam! Hned bych si dala.
OdpovědětVymazat