Nejdříve dvě křupavé večeře:
1 - instantní fondue :o) Původní nápad odsud.
Já byla celá žhavá na vyzkoušení, ale celý bochníček nebyl, takže se
dělalo jen z půlky pekárničkové kostky. Pecen se rozkrájí na kostičky,
ale nedokrojí, tak aby podstava zůstala vcelku. Do vzniklých kostiček se
nastrká sýr. (Odzkoušeno s gorgonzolou, takže určitě bude fungovat taky
s nivou, ale taky s mozzarelou, uzeným sýrem a vůbec vším, co se
roztápí, ale negumovatí.) A pak už se může přidat co kdo chce - v
původním receptu podušené žampiony a (kupodivu) mák, kdejaká zelenina,
nebo cokoli, co se vyjímá na pizze. My už si nechceme kazit kompozici
dalšími chutěmi, takže jen dotáhneme kořením (tymián, bazalka, oregano
nebo jiné bylinky, nejlíp čerstvé) nebo česnekem. Pak zabalit do alobalu a
na chvíli do trouby. (Event. bez alobalu do domácí pícky, i tak to docela funguje.) Jak je sýr rozpuštěný, vybalit a nechat ještě
chvíli zezlátnout vršek. Servírujeme samoobslužným způsobem. Kromě
rychlosti přípravy a chutě lahodné je tu další bonus: absolutně bez
nádobí!!!
2 - Kiš kiš. Teda quiche quiche.
Recept odsud , jen místo cibule
jsme dali pórek a místo slaniny
šunkovou klobásu.
Samozřejmě taky dobrý!
jsme dali pórek a místo slaniny
šunkovou klobásu.
Samozřejmě taky dobrý!
Žádné komentáře:
Okomentovat