pátek 24. února 2012

ZTROUBYVEN


Nejdříve dvě křupavé večeře:

1 - instantní fondue :o) Původní nápad odsud. Já byla celá žhavá na vyzkoušení, ale celý bochníček nebyl, takže se dělalo jen z půlky pekárničkové kostky. Pecen se rozkrájí na kostičky, ale nedokrojí, tak aby podstava zůstala vcelku. Do vzniklých kostiček se nastrká sýr. (Odzkoušeno s gorgonzolou, takže určitě bude fungovat taky s nivou, ale taky s mozzarelou, uzeným sýrem a vůbec vším, co se roztápí, ale negumovatí.) A pak už se může přidat co kdo chce - v původním receptu podušené žampiony a (kupodivu) mák, kdejaká zelenina, nebo cokoli, co se vyjímá na pizze. My už si nechceme kazit kompozici dalšími chutěmi, takže jen dotáhneme kořením (tymián, bazalka, oregano nebo jiné bylinky, nejlíp čerstvé) nebo česnekem. Pak zabalit do alobalu a na chvíli do trouby. (Event. bez alobalu do domácí pícky, i tak to docela  funguje.) Jak je sýr rozpuštěný, vybalit a nechat ještě chvíli zezlátnout vršek. Servírujeme samoobslužným způsobem. Kromě rychlosti přípravy a chutě lahodné je tu další bonus: absolutně bez nádobí!!!










2 - Kiš kiš. Teda quiche quiche.
Recept odsud , jen místo cibule
jsme dali pórek a místo slaniny
šunkovou klobásu.
Samozřejmě taky dobrý!



             


A nakonec Masopustní koblížky. Na oleji smažené, na okně chlazené.





Žádné komentáře:

Okomentovat